Thérèse Raquin del 5

0kommentarer

Romanen "Thérèse Raquin" är skriven av den franska författaren Émile Zola. Émile Zola är född den 2 april 1840, och när började skriva så var det som en efterromantisk poet. Hans verk har haft en stor betydelse i samhället, Émile Zola är naturalismens skapare med sin bok "Thérèse Raquin"som är skriven år 1967, även har Émile Zola haft en stor betydelse som en avgörande roll inom Dreyfusaffären (en fransk rättsskandal pågick under tolv år mot mannen Alfred Dreyfus) på grund av sin artilkel "J'accuse, "Jag anklagar", som han skrev 1898. 
 
Sitt sätt att skriva har gjort honom att bli uppmärksammad negativt av idealister och avantgardister, som han blev dömd av redan från början av sin karriär. Émile Zola har många verk som han har varit storartade, som exempel på detta är; 
 
- "Thérèse Raquin" som handlar om hur de älskade tar livet av älskarinnans man, men att de sedan blev hemsökt av mannens vålnad och till slut tar de båda livet av sig. Thérèse Raquin blev romanen som skapade naturalismen.
 
- Artikeln "J'accuse" handlar om hur han tog parti för en judisk officerare som blivit anklagad för högförräderi av det franska etablissemanget. 
 
- "Les Rougon-Macquart" som var hans sista romanserie. 
 
//Jesper

Kommentera

Publiceras ej