Thérèse Raquin del 4

2kommentarer

Romanen ”Thérèse Raquin”, som nämnts i tidigare inlägg, är skriven av Émile Zola och som är en av grundarna till epoken naturalismen. En av hans romaner som har visar var naturalismen handlar om är just Thérèse Raquin. Den är skriven genom att berätta om det vardagliga och vanliga livet, vilket inte låter så intressant, men Émile Zola sätt att skriva är väldigt konstnärligt gjort. Beskrivelserna som Émile Zola använder är väldigt effektiv genom att han får det vardagliga att låta så passionerat och händelserikt. I romanen så händer det inte så mycket utan det är just som naturalismen handlar om; vardagslivet, folk som socialiserar med varandra fast som även har en tvist av otrohetskärlek. 

//Jesper

2 kommentarer

Fanny

13 May 2013 10:26

Bra! Jag tycker att romantikens författare är bra på att bygga upp en skön stämning i boken som får läsaren att vilja läsa mer. :)

Johanna

15 May 2013 11:49

Det låter som han har ett väldigt bra och intressant sätt att skriva på. Ett sätt som gör att man kanske kan relatera lite bättre och som Fanny skriver så bygger han med detta skrivsätt upp stämningen i boken på ett bra sätt :)

Kommentera

Publiceras ej