Thérèse Raquin del 3

2kommentarer

Camille Raquin: Camille hade en väldigt svår barndom då han var väldigt sjuk väldigt ofta, så sjuk att de inte trodde att han skulle överleva, men han var stark nog för att ändå göra det. Tyvärr så blev hans mamma väldigt överbeskyddande mot honom för detta vilket han tyckte var väldigt jobbigt eftersom han ville vara fri och kunna styra sitt egna liv. Detta gjorde att han bestämde sig att de skulle flytta till Paris där han sedan skulle skaffa ett arbete och få jobba för första gången i sitt liv (han är ca 22år gammal om jag minns rätt)

Thérèse Raquin: Eftersom att Camille var så sjuk så ofta, så var hans mamma tvungen att ge honom en massa mediciner. Tyvärr så var det inte endast Camille som fick dessa mediciner utan även Thérèse också för att Camilles mamma var orolig att hon också skulle bli lika sjuk som Camille. Detta gjorde att hon blev väldigt trött av sig, men nu senare i boken så har hon börjat stått emot och visat sig stark istället för att vara svag. Hon har växt som person och har visat sig kunna klara sig själv väldigt enkelt.

Laurent: Laurent var familjens granne när de var små, och han var även en av Camilles få vänner under barndomen. Han växte upp i farm, men som sedan skickades iväg för att studera och kunna bli en advokat enligt sin faders vilja. Laurent började studera för detta men tyckte hela tiden att det var väldigt tråkigt, men Laurent hade en rumskamrat som höll på att måla, vilket Laurent ansåg väldigt roligt och intressant. Det började bra för honom att måla, men märkte att han inte kunde försörja sig genom det utan var tvungen att arbeta med något och började arbeta på samma byrå som Camille arbetar på vilket sedan gjorde att de träffades igen. Så Laurent hade en väldigt varierad barndom, och som har gjort honom klok och driftig och blivit en väldigt stark och smart person.  

Camilles mamma: hon har inte förändrats på något sätt än så länge, utan hon är densamma.

//Jesper

2 kommentarer

Fanny

13 May 2013 10:24

Bra inlägg, Jesper!

Johanna

15 May 2013 11:44

Bra! Jag kan tycka att det verkar vara bra att få en inblick i hur karaktärernas barndom/uppväxt varit, för då förstår man mer hur det kommer sig att de "blev som de blev". I min bok fick man inte den informationen så jag tycker att det har varit lite svårt att få en bild av hur huvudkaraktären utvecklats till den han är i "skrivande stund". Håller du med? :)

Kommentera

Publiceras ej