Ett halvt ark papper

2kommentarer

Det som Strindberg berättar i sin text är att den mannens fru har dött och att han hyser av sorg för henne, att mannen har fått ett halvt ark papper där det berättas om de två år som de tillbringade tillsammans. Man förstår tidigt att något har hänt eftersom att han är sorgsen, att han ska flytta från sin våning där han och någon annan som han levt tillsammans, men som han inte längre kvar. Även att han bär runt på en lapp där det står ett nummer från en psalmbok. Då får man tanken av att denna som han bodde tillsammans med, inte längre finns kvar i denna värld.

Strindbergs sätt att använda ett anteckningspapper till historien är ett väldigt smart sätt för att få med all information som man vill få med utan att behöva göra det diskret. Han får sina åsikter och allt som han vill förmedla sagt, men på ett sätt så att läsaren ska kunna få komma med en egen bild av historian och inte bara hans.

Intrycket av Strindberg som jag får, är att man alltid ska vara tacksam för den tid som man har tillsammans även om den må vara kort. Samt tror jag att han vill säga att alla minnen är värdefulla från tiden man haft tillsammans och att de kommer alltid att finnas kvar inom en.

//Jesper

2 kommentarer

Fanny

15 Apr 2013 10:02

Bra skrivet Jesper! Jag håller absolut med dig om att det är ett smart sätt att nå ut till läsarna på samt låta läsaren skapa en egen bild av hela händelsen. Jag tycker att det gjorde texten mer intressant att läsa, när man endast fick en mening av varje händelse och resten fick man skapa själv i huvudet.

Josefine

16 Apr 2013 13:00

Bra skrivet!
Så tänker jag också att man ska va glad för den tid man har tillsammans!

Kommentera

Publiceras ej