Ett halvt ark papper

2kommentarer

I Ett halvt ark papper så förstår man ganska fort att något har hänt med tanke på att han ska flytta och att han har ett halvt ark papper där hans senaste 2 år står som han helst inte vill komma ihåg. Fortsätter man att läsa, kan man läsa om hans fru Alice. Det är inte försen i slutet av texten man förstår att frun dött, det förstår man när det står begravningsbyrå och kista. De fördelar det finns med att skriva utifrån ett anteckningspapper är att man får med mycket information på lite text och det blir inte så mycket beskrivningar, läsaren får alltså skapa sin egen bild.  Jag tror det är därför August Strindberg skrivet på det här sättet.

I text förmedlas sorg och men ändå en lycka om den tid mannen haft med sin fru Alice.  Det har tidigare sagt att August är kritisk mot äktenskap men jag tycker att i den här texten så märker man inget sådant. Det för att han skriver att mannen haft ett lyckligt tid med Alice trotts allt.

/ Josefine 

2 kommentarer

Fanny

15 Apr 2013 21:13

Bra skrivet Josefine! Jag håller absolut med dig om att skriva utifrån ett anteckningspapper får fram mycket information samt att läsaren får skapa sin egen bild.

Jesper

13 May 2013 09:46

Jag håller med dig och Fanny helt och hållet!

Kommentera

Publiceras ej